Breedendam MTB fourzero Wheelhouse

MTB fourzero Wheelhouse

Op de werf van Breedendam Yachts in Leeuwarden is JSF yachtbuilders gestart met de installatiewerkzaamheden van de eerste MTB fourzero Wheelhouse. Het 13.27-meter retroklassieke jacht is ontworpen door Guido de Groot en wordt geleverd met de allernieuwste technologieën.

De nieuwste aanwinst van Breedendam wordt volledig gebouwd van aluminium en krijgt een blauwe romp. Op verzoek van de eigenaar zal het jacht over verschillende unieke features beschikken, waaronder een uitgebreide duikuitrusting en een gecombineerde hydraulische zwemladder/passerelle.

Droogvallen
De MTB fourzero Wheelhouse wordt uitgerust voor zowel warme als koude klimaten waardoor ze geschikt is voor de Nederlandse wateren maar ook voor het Caribisch Gebied en andere internationale vaargebieden. Bovendien kan het jacht droogvallen waardoor de
Waddeneilanden en andere ondiepe regio’s bevaren kunnen worden.

Ontspannen sfeer
De praktische indeling van het jacht biedt plaats aan vier personen. De MTB fourzero Wheelhouse beschikt over een volledig uitgeruste kombuis, een dinette die kan worden getransformeerd tot tweepersoonsbed, ruime zitgelegenheid in de stuurhut, een comfortabele eigenaarshut, een grote badkamer en een aparte doucheruimte. Het interieurontwerp creëert een ontspannen sfeer in een moderne stijl die past bij de tijdloze lijnen van het jacht. De materiaalkeuze is van de hoge kwaliteit waar Breedendam Yachts bekend om staat.

Nieuwste technologieën

Alle technische systemen aan boord zijn voorzien van de nieuwste technologieën, zo is het hele jacht bijvoorbeeld voorzien van LED-verlichting. Het elektrische CAN Bus-systeem zorgt ervoor dat alle apparatuur gemakkelijk te bedienen is, onder andere via een iPad. Er worden drie Ultra HD televisies geïnstalleerd, gekoppeld aan een geavanceerd audiosysteem. Het elektrische zonnedak en het schuifraam tussen de salon en kuip zorgen voor goede ventilatie en een “open” beleving. De MTB fourzero Wheelhouse wordt aangedreven door twee Volvo IPS600 motoren die een maximum snelheid van 35 knopen leveren. Het IPS systeem met joystick bediening zorgt voor eenvoudig manoeuvreren en aan- en afmeren.

De MTB fourzero Wheelhouse wordt naar verwachting opgeleverd in de zomer van 2016.

Project Details

Lengte: 12,22m
Breedte: 4,00m
Diepgang: 1,05m
Motoren: 2x Volvo IPS600 435pk
Rompvorm: Deep V
Materiaal: Alumnium
Opdracht: Volledige bouw en projectmanagement

Meer over MTB fourzero Wheelhouse

Breedendam Yachts:
www.breedendam.com/nl/mtb/fourzero

Volg Breedendam op facebook:
www.facebook.com/breedendamyachts

Guido de Groot – Ontwerper:
www.guidodegroot.com